Pantheon

Žarko Grubor u intervjuu za Biznis Vesti: Pantheon je više od knjigovodstvenog programa

Pantheon je poslovni softver koji pruža brojne mogućnosti malim i srednjim preduzećima. Važi za najrasprostranjeniji poslovni softver u Srbiji i može da se koristi u različitim industrijama. Ovo softversko rešenje koristi se ne samo za vođenje finansijskog poslovanja, računovodstvo i poreske evidencije nego i za kompletnu logistiku preduzeća kao i za upravljačko izveštavanje rukovodstva firme.

Žarko Grubor, rukovodilac prodaje

Žarko Gruboro, rukovodilac prodaje u Connect Software Solutions, u intervjuu za magazin Biznis Vesti govorio je o Pantheonu, implementaciji ovog poslovnog softvera i njegovim prednostima.

Koji su sve koraci za uvođenje poslovnog softvera u preduzeće?

Implementacija predstavlja proces uvođenja poslovnog softvera u vaše preduzeće. Za uspešnu implementaciju važna je posvećenost menadžmenta preduzeća, spremnost za promene, izbor pravog softvera, metodologija implementacije i izbor partnera. Sam proces implementacije se vodi kroz projekat po projektnoj metodologiji razvijenoj po ugledu na svetsku praksu.

Proces implementacije se odvija kroz sledeće faze:
• Priprema projekta podrazumeva formiranje zajedničkog projektnog tima, vođe projekta i timova sa obe strane, priprema potrebnih resursa i definisanje ciljeva projekta
• Sprovođenje intervjua sa ključnim korisnicima za sve poslovne procese koji su predmet implementacije, zatim organizovanje zajedničkih radionica na kojima predlažemo rešenja za unapređenja poslovnih procesa na bazi naših iskustava u radu sa sličnim kompanijama. Rezultat toga je dokumenat u kome su opisani poslovni procesi
• Izrada i prihvatanje konceptualnog dizajna rešenja (Business Blue Print dokumenta)
• Podešavanje sistema, oblikovanje prema potrebama kao i razvoj specifičnih rešenja
• Testiranje svih poslovnih procesa i prihvat rešenja
• Konačna priprema (Cut over) podrazumeva obuku svih korisnika, migraciju podataka, završna prilagođavanja programa
• Puštanje u produktivni rad (Go live)
• Post produktivna podrška za sve vreme korišćenja ovog ERP rešenja vam daje mogućnost da konstantno unapređujete poslovne procese u preduzeću

Šta je Pantheon?

Pantheon™ je ERP je više od knjigovodstvenog programa. Pantheon je poslovno informacioni sistem za brzorastuća preduzeća, koja ulažu u stabilnost, napredne funkcionalnosti i prilagodljivost sistema. Širok spektar funkcionalnosti omogućava da sistem koriste svi u preduzeću, od rukovodstva do nabavke, prodaje, računovodstva i menadžmenta. Bez obzira na vašu delatnost poslovanja, koristeći Pantheon možete objediniti sve Vaše poslovne procese.

Zašto se opredeliti za Pantheon™?

Pantheon ima niz prednosti, kao što smo rekli u prethodnom odgovoru, bez obzira delatnost poslovanja, on ujedinjuje sve Vaše poslovne procese u preduzeću. Pantheon ima jedinstvenu bazu podataka i bez obzira koliko poslovnih jedinica imate, sve informacije se slivaju u centralnu bazu podataka.

Brojne su prednosti Pantheona koje se konstantno unapređuju i kreiraju se nove funkcionalnosti koje su dostupne kako postojećim tako i novim korisnicima. Proizvođač Pantheon softvera prati tehnološke inovacije i ugrađuje ih u rešenje, na taj način su vam dostupna poslednja tehnološka rešenja u sferi baza podataka, biznis inteligencije, analitike izveštavanja preko komandnih tabli i veštačke inteligencije.

Osim toga, dostupna je i kvalitetna tehnička podrška i ažuriranja od strane proizvođača softvera.

Koje su prednosti Pantheon-a u odnosu na druga rešenja?

U odnosu na druga rešenja, Pantheon pruža podršku za različite industrije i jednostavno se prilagođava potrebama korisnika oblikovanjem samog programa od strane konsultanata.
Postoji široka mreža Pantheon konsultanata koji odlično poznaju Pantheon i pronalaze najbolja rešenja za poslovne procese konkretnog korisnika, dajući novu vrednost na bazi dugogodišnjeg iskustva u radu na implementacijama.

Pantheon ima veliki broj funkcionalnosti koje olakšavaju poslovanje, a neke od njih su:

Korisnicima je dostupno detaljno korisničko uputstvo na preko 10 jezika, čiji sadržaj se poziva direktno iz programa za aktvivnost koju trenutno vršite u programu. Svaka opcija u programu je detaljno objašnjena sa navođenjem primera. Na taj način korisnik sam može da ovlada svim funkcionalnostima Pantheona.

Da prati naružbine od trenutka dobijanja iste do isporuke robe i slanja fakture, isto tako na osnovu potreba iz proizvodnje moguće je automatski kreirati narudžbine ka dobavljačima, čime se zaokružuje proces od nabavke do prodaje.

U zavisnosti od funkcije zaposlenog u preduzeću dodeljuju se prava pristupa. Na primer, može se definisati da samo određene osobe mogu da ažuriraju matične slogove (kupce, dobavljače, artikle…), može se zabraniti pristup osetljivim podacima (nabavne/prodajne cene, zarade, bilansi…).

Pantheon omogućuje integraciju sa Vašim postojećim specijalizovanim programima.

 

Da li je Pantheon softver primenljiv u različitim industrijama?

Pantheon softver je primenljiv u različitim industrijama, sektorima i organizacijama kako privatnim tako i kod javnih, budžetskih korisnika. Pokriva sve funkcije u preduzeću kao što su nabavka, prodaja, maloprodaja, veleprodaja, usluge, proizvodnja različitih vidova, računovodstvo, finansije i izveštavanje.

Počev od 01.01.2023 obaveza je za sva pravna lica da primaju i šalju fakture koristeći SEF sistem. Na koji način Pantheon pojednostavljuje slanje elektronskih faktura?

Slanje fakture iz Pantheona na SEF je izuzetno jednostavno, kroz tri klika, a faktura postaje vidljiva na SEF-u kroz par sekundi. Takođe je kroz Pantheon vrlo jednostavno moguće izvršiti i prijem dokumenata sa SEF-a. Napomenuo bih da je ovaj sistem povećao stepen ažurnosti i sledljivosti dokumentacije i pojednostavio rad, jer klikom na dokument dobijamo uvid u sve vezne dokumente i priloge koji se odnose na datu fakturu. Takođe bih istakao aspekt bezbednosti, transparentnosti i ispunjenje svih zakonskih zahteva.

Vaša firma se bavi implementacijom i održavanjem upravo najrasprostranjenijeg poslovnog softvera u Srbiji Pantheon. Koje su vaše prednosti?

Veliki broj uspešnih implementacija su sasvim sigurno garant da ako se odlučite za našu firmu birate pravog partnera za poslovnu saradnju. Naš tim konsultanata i programera ima dugogodišnje iskustvo u implementaciji i održavanju najrasprostranjenijeg poslovnog softvera u Srbiji Pantheon-a. Naša prednost je i znanje o različitim poslovnim potrebama i procesima, kao i fleksibilnost u prilagođavanju softvera preduzećima. Takođe, imamo brzu i kvalitetnu tehničku podršku koju pružamo kroz sve vidove komunikacije.

Preko 65.000 ljudi svakodnevno, već dugi niz godina koristi Pantheon u preduzećima različitih delatnosti, a Connect Software Solutions d.o.o. je Premium partner skoro 20 godina.

Author

Gordana Dubajić

Senior konsultant za logistiku konsultanti@connectsoftware.rs